Securitate Navigare Internet:

De zi cu zi se creste activitatea copiilor in mediul online, copii accesează rețelele de socializare, jocurile online etc… Datorita acestui lucru apare necesitatea de utilizare sigură a dispozitivelor conectate la Internet si rolul părinților in acest proces este unul semnificativ si poate fi ușor realizat prin intermediul diferitor tehnici, programe de control si filtrare a conținutului din Internet.

Mai jos sunt descrise câteva tehnici si programe care va ajuta părinții sa-si protejeze copii de mediul online.

1. Determinarea timpului petrecut pe Internet: Copii trebuie limitați in timpul petrecut pe Internet si cel mai bine ar fi ca acest lucru sa se petreacă in prezenta părinților, de asemenea sa fie acordat intervalul de timp si website-urile pe care le pot vizita.

2. Păstrarea anonimatului la înregistrare pe paginile web: Nu va înregistrați utilizând date personale cum ar fi domiciliul, numărul de telefon, date ale părinților, fotografii sau denumirea instituției unde învață copilul pe paginile web sau rețelele de socializare.

3. Atenție la cererile de prietenie: copilul nu trebuie sa accepte cereri de prietenie de la orișice persoana, sa nu intre in discuții cu persoane necunoscute pe rețelele de socializare.

4. Utilizarea parolelor complexe: folosește cel puțin o cifra o litera mare si un simbol. E de dorit ca sa conțină min 7-8 caractere. Nu transmiteți parola prietenilor colegilor de clasa etc..

5. Atenție la deschiderea scrisorilor: Nu deschideți scrisori primite de la persoane necunoscute si nu răspundeți la aceste scrisori, aveți riscul ca sa fiți infectat, sa fie criptata informația sau ca sa fie sustrase date personale de pe dispozitivul dvs.

6. Utilizarea unui cont aparte pentru copii: Ar fi bine ca copilul sa aibă contul lui de acces pe computer, cu parola si fără drepturi de administrator. Acest lucru riscul ca dispozitivul dvs sa fie ținta unui atac cibernetic.

7. Utilizarea programele de control parental – o posibilitate de a proteja copilul de mediul online, este un instrument foarte efectiv, care va permite atât limitarea accesului pe paginile web cu caracter nedorit, cit si filtrarea, monitorizarea acestora. Cel mai des aceste instrumente sunt cu plata, însă investiția data ne va oferi o certitudine ca copilul nostru nu va fi supus riscurilor resurselor nedorite de pe internet. Câteva programe de control parental: ESET Internet Security, Bitdefender Internet Security sau BitDefender Total Security.

Compania Raznet poate oferi consultanta gratuita privind instalarea programelor de control parental si setarea filtrelor pentru restricționarea accesului la paginile cu caracter nedorit.